Popüler Yayınlar

Sayfalar

11 Temmuz 2009 Cumartesi

adb ırak oyunu

ABD'nin kirli oyunu: Çipler ve silahlar
ABD’nin kaçak yollardan Irak’a ve Afganistan’a izleme çipli silah gönderdiği ortaya çıktı.
Çarşamba, 24 Haziran 2009 08:41

Program bu silahların hangi örgütlerin eline geçtiğini belirlemek için yaşama geçirildi. Irak’a gönderilen silahların bir kısmının PKK’nın elinde olduğu da belirlendi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) çok gizli bir program çerçevesinde, Irak ve Afganistan’a büyük miktarlarda ve izlenebilir silah yollamış. Eski ABD Başkanı George W. Bush’un, programla ilgili olarak, Kongre’deki bazı komitelere 23 Ekim 2008 günü mektup göndererek bilgi verdiği belirtildi.

ABD’nin "süper gizli" teknik istihbarat kuruluşu NSA’nın (National Security Agency- Radyo Frekanslı Kimliklendirme) eski ödüllü ajanı Wayne Madsen’e göre, Pentagon’un bu çok gizli programı, kaçak yollardan gönderilen bu silahların nerelere ulaştığını, kimlerin ve hangi örgütlerin eline geçtiğini belirlemek için yaşama geçirildi. Pentagon bu program için aracılık yapan şirketleri kullandı ve silahların bu ülkelere girmesini sağladı.

Cihaz yerleştirildi

Bu ülkelere sokulan çok sayıdaki küçük çaplı silaha RFID (radio frequency identification) cihazları yerleştirildi. Böylece, Amerikan elektronik istihbaratı ELINT yoluyla bu silahların izlenmesi ve takibi mümkün oldu. NSA ile iş yapan Booze Allen Hamilton firması programa dahil edildi. ABD Enerji Bakanlığı, RFID sistemini nükleer maddelerin takibi için kullanıyor. Eski Başkan Bush, 23 Ekim 2008 günü Kongre’nin her iki kanadındaki "ilgili" komitelerin başkanları ve muhalif partiden kıdemli üyelerine bir mektup gönderdi. Başkan Bush, programı açıkça anlatmamakla birlikte, Irak’a "kayıt ve izleme amaçlı" olarak silahların yollandığını komite yetkililerine bildirdi. Bush, mektubunda, Irak Hükümeti, diğer gruplar, örgütler, vatandaşlar, Irak’ta yaşayanlar gibi ifadelere yer verdi.

Glock ve Baretta

Wayne Madsen, "Taos Industries", "ANHAM Joint Venture of Vienna" ve "AEY of Miami" gibi aracı şirketlerin isimlerini de verdi ve Kongre’ye bağlı ve Sayıştay gibi işlevi olan GAO’nun, iki yıl önce "190 bin kadar" silahın nerede olduğunun bilinemediğini rapor ettiğini hatırlattı. Madsen, Pentagon’un Irak’a yolladığı silahların bir kısmının PKK ile İran’da molla rejimine karşı savaşan Halkın Mücahitleri örgütünün (MEK) eline geçtiğini belirtti. 20 bin kadar silahın ise El Kaide’nin eline geçtiği ifade edildi. Irak’a Glock ve Baretta tipi silahların gönderildiği de kaydedildi. Pentagon’un bu programının yürütüldüğü dönemde Irak’taki ABD Komutanı General David Petreaus idi. David Petreaus şimdi CENTCOM Komutanı. Wayne Madsen aynı programın hala sürdüğünü ve özellikle Somali’deki korsanlara karşı kullanıldığını iddia etti.

Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Timurtaş hoca, Timurtaş uçar hoca efendi,laik dü,zen,kominist gençler,timur taş hoca mp3,timr taş hoca video izle,yeni sohbetler,deccal,şeytan ,cin,peri,hurafe,yecüc-mecüc,kimdir,yaratılış gayesi,insandaki deha