Popüler Yayınlar

Sayfalar

9 Temmuz 2009 Perşembe

Blogger Blogspot meta tag eklemek

Blogger Blogspot meta tag eklemek
Etiketler: blogger, html, meta tag, seo

İlk olarak meta tag nedir? ile başlayalım ve sonra blogger yani blogspot uzantılı subdomainlere nasıl meta tag eklenir ondan söz edelim.

Meta taglar arama motorlarının web sitelerinize gönderdikleri örümceklerin (spider) okuduğu kodlardır. Web sitenize gelen ziyaretçileriniz bu html taglarını görmezler. Bunları görmeleri için siteniz üzerindeyken tarayıcıları ile kaynağını görüntüle demeleri gerekmektedir. Description, keywords, author, distribution, content-language, robots, revisit-after v.s. gibi birçok meta tag bulunmaktadır. Bu yazımda Description ve Keywords meta taglarını Blogger/Blogspot daki blogunuza nasıl ekleyeceksiniz onu anlatıcam.

Meta taglar sayfalarınızın ...blokları arasına eklenir. Blogger kullanıcı panelinden login olduktan sonra Yerleşim / Html'yi Düzenle / Widget Şablonunu Genişlet'i işaretleyerek aşağıdaki satırı buluyoruz.





ve hemen altına aşağıdaki kodlarımızı ekliyoruz.







Description: Web sitenizin tanımıdır.
Keywords: Web sitenizi arama motorlarına anlatan anahtar kelimelerdir. Aralarına virgül koyarak ekleyin. 20 taneden fazla keyword eklememeye dikkat edin.

Blogger blogunuza Description meta tagı eklemediğinizde info:siteniz.blogspot.com türü sorgularda google'un verdiği karşılığı gösteren bir resim aşağıda. Genellikle ilk yazdığınız post'a ait satırları alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Timurtaş hoca, Timurtaş uçar hoca efendi,laik dü,zen,kominist gençler,timur taş hoca mp3,timr taş hoca video izle,yeni sohbetler,deccal,şeytan ,cin,peri,hurafe,yecüc-mecüc,kimdir,yaratılış gayesi,insandaki deha