Popüler Yayınlar

Sayfalar

11 Temmuz 2009 Cumartesi

erdogan dosya

İbrahim Şahin'in Erdoğan DOSYASI

Şahin'in el konulan 4 bin sayfalık arşivinde Erdoğan hakkında istihbarat bilgileri ortaya çıktı.
19 Şubat 2009 / 01:33
ibrahim-sahinin-erdogan-dosyasi
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan İbrahim Şahin'in el konulan arşivinden, yaklaşık 4 bin sayfalık belge çıktı. Milliyet gazetesinin haberine göre; belgeler arasında, bazı isimlerle ilgili istihbarat bilgileri, Başbakan Erdoğan ve yakın çalışma ekibiyle ilgili değerlendirme notları, 17 sayfalık S-1 belgesi yer aldı.

Gizli servis bilgileri
Şahin'in arşivinden 81 dosya içinde 3 bin 860 sayfalık belge çıkarken, dosyalanmamış belgeler de ele geçirildi. Dosyalanmayan belgeler arasında; 17 sayfalık S-1 belgesi, aralarında Keban-Elazığ'ın arazi haritasının da bulunduğu 12 sayfalık değişik arazi haritalarının bilgisayar çıktıları, Fransız Gizli Servisi'yle (DST) ilgili 42 sayfalık not da yer aldı.

'Sayın müdürüm' notu
Siyah poşet içinde bulunan 223 sayfalık notların arasında ise, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'e gönderilmiş "geçmiş olsun" telgrafının metni, Ergenekon zanlısı Muzaffer Tekin imzalı, "Sayın Müdürüm" hitabıyla başlayan not ve "Terörist Gruplar Şeması" başlıklı bir şema yer aldı. Şahin'e ait olduğu belirlenen 42 ajanda ve not defteri ile 284 CD ile DVD ve 15 video kasetin yanı sıra 2 dijital günlük, 2 telefon fihristi, 1 dizüstü bilgisayar elde geçirildi. Şahin'in arşivinde, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığıëna ait eski tarihli değerlendirme raporu ile Harp Akademileri Komutanlığı'nın bazı yayınlarının da olduğu görüldü.

Defterlerin içi boşmuş
İstanbul Adliyesi'nde gazetecilere açıklamada bulunan Şahin'in avukatı Rukiye Kibar, "İbrahim Şahin ailesi olarak Türkmen, Serpil, Ayşe ve Ömer Şahin" imzalı bir açıklamayı da basına dağıttı. Şahin ailesi tarafından yapılan açıklamada, 7 Ocak'ta Kozyatağı'ndaki evlerinde arama yapıldığı hatırlatıldı. Açıklamada, "Yapılan aramada aldıkları belgeler, çoğunun içi boş olan defterler ve çoğu film olan CD'ler ayrıca evde bulunan ruhsatlı silahlar ve bir adet dizüstü bilgisayar alınmıştır. Arama sırasında hiç kimseyle konuşma ve görüşme imkanı tarafımıza tanınmamıştır” denildi.

Başbakan Erdoğan ve ekibini fişlemiş
İbrahim Şahin'de ele geçirilen 3 bin 860 sayfalık arşivde bulunan dokümanlardan bazıları şöyle:

Başbakan Erdoğan ve yakın çalışma ekibindeki Ömer Çelik, Egemen Bağış, Cüneyd Zapsu, Ahmet Davutoğlu, Nabi Avcı, Yalçın Akdoğan ve Akif Beki'nin özlük bilgileri.

Ergenekon zanlısı Muzaffer Tekin ile Oktay Yıldırım'ın değerlendirmeleri.

"Gizli Anlaşma" başlıklı eski ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell ile Dışişleri eski Bakanı Abdullah Gül arasında 2 Nisan 2003'te yapıldığı öne sürülen gizli mutabakat.

"Ulusal güvenliğe ihanet edenler" başlıklı; Orhan Pamuk, Hrant Dink, Taner Akçam, Murat Belge, Halil Berktay ve Oral Çalışlar'ın fotoğrafları.

Abdullah Çatlı-Mehmet Özbay konulu değerlendirme.BUNAMIŞ!İbrahim Şahin'in avukatı Rukiye Kibar, 2 gün önce demans (bunama) hastalığı nedeniyle Şişli Etfal Hastanesi'ne götürülen müvekkilinin dün de kulağındaki rahatsızlık nedeniyle Marmara Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildiğini söyledi. (Bugün)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Timurtaş hoca, Timurtaş uçar hoca efendi,laik dü,zen,kominist gençler,timur taş hoca mp3,timr taş hoca video izle,yeni sohbetler,deccal,şeytan ,cin,peri,hurafe,yecüc-mecüc,kimdir,yaratılış gayesi,insandaki deha