Popüler Yayınlar

Sayfalar

8 Temmuz 2009 Çarşamba

II.ABDÜLHAMİT HANI’IN TAHTTAN İNDİRİLMESİ

II.ABDÜLHAMİT HANI’IN TAHTTAN İNDİRİLMESİ

HABERİ YAZAN: admin in HABERLER

II.Abdülhamit Han 33 yıl idare ettiği devletin başından çok garip bir şekilde ve azınlık soyundan gelen bir kişinin cümlesiyle indirildi.

Olay Yıldız Sarayı’nda gerçekleşti.AbfülhamitHan’a tahtan indirildiğini tebliğ etmeye gelenler gerçekten bir zafer kazanmış edasıyla saraya girdi ve ARNAVUT Esat Toptani’nin “MİLLET SENİ AZLETMİŞTİR.” cümlesiyle saray çınladı.II.Abdülhamit rahat bir tavırla “hal etti” demek istediniz herhalde dedi.Abdülhamit Han’a bunu tebliğ edenler gerçekten ilginçti:

ARNAVUT Esat Toptani-ERMENİ Aram Efendi-YAHUDİ Emanuel Karasso-Arif Hikmet Paşa.

Abdülhamit Han sormaya devam etti:”Pekala gösterilen sebep ne?”

Arif Hikmet Paşa fetvayı okudu.Fetvada Abdülhamit Han’ın dini kitapları yaktırıp yokettiğinden tutun da gençleri öldürttüğüne kadar her türlü isnad ve iftira vardı.

Abdülhamid, fetvada hal için kesin bir karar olmadığını, bu kararı hangi makamın verdiğini öğrenmek istedi. “Meclis-i Millî” denildi. Güya milletin meclisinde alınmıştı karar ama kimsenin aleyhte konuşulmasına fırsat bırakılmadığı gibi, kabul oyu için elini kaldırmayan birkaç kişi olduğu görülünce Talat Paşa o meşhur sert bakışıyla onları “ikna” edivermişti(?) Yalnız bir tek itiraz sesi duyulmuştu. Uzun beyaz sakalı titreye titreye ve nemli gözlerini etrafta gezdirerek “Yazıktır, günahtır” diye söylenen bu kişi, ayan azasından Yorgiadis Efendi’dir. Tabii etraftan “Alçak, hain, mürteci!” naraları yükselmekte gecikmeyecektir.

Abdülhamit Han “33 sene millet ve devletim için, memleketimin selameti için çalıştım. Hâkimim Allah ve beni muhakeme edecek de Resulullah’tır. Bu memleketi nasıl buldumsa öylece teslim ediyorum. Hiç kimseye bir karış toprak vermedim. Ne çare ki, düşmanlarım bütün hizmetime kara bir çarşaf çekmek istediler ve muvaffak da oldular.”dedi.

Ama Abdühamit Han’a tahtan bu şekilde indirilmek zor gelmedi.O’na zor gelenin bu tebliği Bir ERMENİ,Bir ARNAVUT ve Bir YAHUDİ’nin yapması olduğunu daha sonra yazdığı hatıratında açıkladığını görüyoruz.

İttihad ve Terakki koskoca bir sultanı azınlıkların oyunuyla devirmiş ve koskoca bir cihan devletini de 10 yıl içinde yıkıma sürüklemiştir.

Dün İttihad ve Terakki’nin yaptığı bu yanlışı bugün kendine aydın diyen bir kısım bedbaht yapmakta ve maalesef bunu aydın kisvesiyle yapmaktadır.

UMUTMAYALIM Kİ TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTİR…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Timurtaş hoca, Timurtaş uçar hoca efendi,laik dü,zen,kominist gençler,timur taş hoca mp3,timr taş hoca video izle,yeni sohbetler,deccal,şeytan ,cin,peri,hurafe,yecüc-mecüc,kimdir,yaratılış gayesi,insandaki deha