Popüler Yayınlar

Sayfalar

8 Temmuz 2009 Çarşamba

ABD NEDİR?

ABD NEDİR?


Her ortamda üstüne basa basa söylediğim, her yazımda altını çize çize yazdığım bir konu var.. O da ilişki ile hizmetin karıştırılmaması.. Bunu da kısaca şöyle izah ediyorum; ilişki özüne uygun, karşılıklı olmak zorundadır. Tek taraflı ve bir tarafın mağdur olduğu durum ilişki falan değildir. Buna başka şeyler derler, onu da yazmayı kendime yediremedim, utandım.

Türkiye, hatıralarla politika yapan bir ülke olmamalı.. "Zamanında menfaat birliğimiz vardı" demek bu açıdan çok sakat.. Zamanında menfaat birliğiniz vardı, bugün menfaatleriniz çatışıyor. Ne yapacaksınız? Hatıralarınız geleceğinizi tıkayacak mı? Türkler, I. Dünya Savaşı'nda Almanya ile birlikte aynı saflarda savaşıyorlardı. Bugün Almanya ile çok iyi ilişkilerimiz(!) var, değil mi? Tarihte yığınlarca bu tür ittifakların kurulduğu olay vardır. Ama günün değişen şartlarına göre şekil değiştirmek, yenilenmek gerekir.

Türk, başkalarının kendine göre biçtiği kıyafetleri giymeyeceği, taklitçi olmayacağı gibi, başkalarının kendi menfaatleri için sahaya sürdüğü plan ve programların içinde de olmayacaktır. Olmamalıdır.

Türk, artık geleceğini planlamak zorundadır. Gününü kurtarmaya çalışan bu yönde politika üreten Türkiye, bir müddet sonra kendi yararına olmayan oyunlarda oyuncu olarak görev alır ki, bunu da hiç arzu etmiyoruz. Türk, kendi yolunda yürümelidir, bu yol Türk'ün menfaatleri için tasarlanmış, açılmış bir yol olmalı.. Bu yürüyüşte yol arkadaşlığı yapacaklara ise engel olmayız. Ama yol, Rus-Çin, ABD-AB-İsrail yolu olmamalıdır.

ABD ile yaşadıklarımız ortada.. Bazı durumların daha iyi anlaşılması için "ABD nedir", bunun üzerinde duralım.

ABD; sömürge, ezilen halklar, saldırganlık, devlet terörü demektir. ABD, savaş demektir. Atom bombası, nükleer silah, katliam demektir.

ABD; Lozan'a atılmayan imza, Sevr'i unutmayan, unutturmayan sinsi hafıza demektir.

ABD; "Yeşil Kuşak", "Ilımlı İslam", BOP, BİP, BM, NATO, IMF demektir.

ABD; Pentagon, CIA ve uzantıları, kirli sermaye, Ermeni diasporası, Yahudi lobisi, loca, Soros, iç karışıklık, satın alınma, psikolojik harp demektir. ABD; İsrail, MOSSAD demektir.

ABD; Muavenet'e atılan füze, Paşa'nın uçağına uzanan eldir. ABD; pkk bürosu, pkk kampı, pkk mayını, pkk silahı demektir. ABD; Kandilli dağı demektir.

ABD; Türkmen'e atılan bomba, Türkmen kızına yapılan tecavüz, silinen kırmızı çizgi, başa geçirilen çuval, kürt'e, bölücüye uzanan dostça el, "Sayın Başkan(!)" diyen dildir.

ABD, budur. Farklı düşünenler de elbette vardır, olacaktır. Bu ABD'yi seviyor, hala bu devletten medet umuyorsanız fazla söze gerek yok! Ben özgürlüğümü, ABD'yi sevmeme özgürlüğümü kullanıyorum; ABD'yi sevmiyorum.

Saygılar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Timurtaş hoca, Timurtaş uçar hoca efendi,laik dü,zen,kominist gençler,timur taş hoca mp3,timr taş hoca video izle,yeni sohbetler,deccal,şeytan ,cin,peri,hurafe,yecüc-mecüc,kimdir,yaratılış gayesi,insandaki deha