Popüler Yayınlar

Sayfalar

8 Temmuz 2009 Çarşamba

Başbakanlık Mehmet Ali Birand'ı TEKZİP etti; Birand da Başbakanlık

Başbakanlık Mehmet Ali Birand'ı TEKZİP etti; Birand da Başbakanlık'ı...

Birand'dan Başbakanlık'a sert yanıt. Tekzibe tekzip...

TESEV Yönetim Kurulu Başkanı Can Paker ve eşi Mihriban Paker, Cumartesi akşamı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı ağırladı.

Yemeğin davetlileri arasında Can Paker’in kardeşi Canan Barlas ile eşi Sabah Gazetesi’nin başyazarı Mehmet Barlas, Ergun Babahan, Nazlı Ilıcak, Hasan Cemal ve Taha Akyol, Mustafa Karaalioğlu, Cengiz Çandar, Star Gazetesi’nin ortağı Ethem Sancak ile eski TRT genel müdürü Cem Duna gibi medya dünyasının ünlü isimleri yer aldı.

Yemekte Başbakan'ın özellikle Anayasa değişikliği ve kapatma davasının olası sonuçları hakkında görüş beyan ettiği yönünde haberler basına yansıdı. Başbakanlık Basın Merkezi ise bugün Erdoğan'ın seçkin konuklar ile biraraya geldiği yemekle ilgili haberleri hedef alan bir açıklama yayınladı. Sözkonusu açıklamada haberlerin "gerçeği yansıtmadığı" belirtilirken haberlerde yer alan ifadelerin "iyi niyetten uzak olduğu" öne sürüldü.

Yemek ile ilgili izlenimleri Kanal D Haber'de yayınlayan Mehmet Ali Birand ise Başbakanlık Basın Merkezi'nin tekzip metninde sert yanıt verdi.

İşte Birand'ın o yanıtı...

Başbakanlık Basın Merkezi, benim Pazar günü Kanal D Ana Haber’de verdiğim haber ile ilgili ilginç bir açıklama yayınladı.

Özetle şu noktalara değiniliyor:

“Ne davetin şekli, ne davetli listesi, ne de sohbetin içeriği ile ilgili haberler birebir gerçeği yansıtmadığı gibi, hiçbir kaynağa dayandırılmadığından basın meslek ilkeleri ile de asla bağdaştırılmamıştır... Başbakanımıza atfedilen gerçek dışı ifadelerin iyi niyetten uzak olduğu değerlendirilmektedir... Haberlerde davetlilerle paylaşıldığı iddia edilen “sözde yol haritası” haberi yapanların varsayımıdır...”

1. Ben, haberde ne tam davetli listesini verdim, ne de konuşmaların birebir zaptını yayınladım. Amacım Türkiye’nin önümüzdeki 6 ayının nasıl geçeceğini göstermek ve Başbakan’ın genel düşüncelerini özetlemekti. Nitekim davetlilerle yaptığım konuşmalar sonucunda gerçeğe en yakın şeklini yansıttım. Birkaç kaynaktan kontrol ettim.

2. Başbakanlık basın merkezi, bana 44 yıldır içinde bulunduğum bu mesleğin ilkelerini öğretmek yerine, gerçek işlevine yani, Başbakan’ın toplumla iletişimini daha etkili nasıl kurabileceğine kanalize olursa daha iyi olur.

Başbakan’ın Cumartesi geceki yemekte verdiği mesajların özeti tam gerçekleri yansıtmaktadır. O yemeğe katılanlardan bir kişinin dahi kalkıp “yanlıştır” diyebileceği hiçbir şey yoktur.

Bu yazının neden “iyi niyetten uzak” olduğunu da anlayabilmiş değilim.

Mehmet Ali Birand

BAŞBAKANLIK BASIN MERKEZİ AÇIKLAMASI..

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, "Özellikle yargı sürecindeki bir dava ve muhtemel sonuçları hakkında Sayın Başbakanımıza atfedilen kimi gerçek dışı ifadelerin iyi niyetten uzak olduğu değerlendirilmektedir" denildi.

Açıklamada, dün akşam bir televizyon kanalının ana haber bülteninde, bugün de bir gazetenin birinci sayfasında "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özel bir davette, özel bir sohbette söylediği iddia edilen bazı sözlerin yer aldığı" ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Ne davetin şekli, ne davetli listesi, ne de sohbetin içeriğiyle ilgili haberler birebir gerçeği yansıtmadığı gibi hiçbir kaynağa dayandırılmadığından basın meslek ilkeleriyle de asla bağdaştırılmamıştır.

Özellikle, yargı sürecindeki bir dava ve muhtemel sonuçları hakkında Sayın Başbakanımıza atfedilen gerçek dışı ifadelerin iyi niyetten uzak olduğu değerlendirilmektedir.

Haberlerde davetlilerle paylaşıldığı iddia edilen, 'sözde yol haritası' haberi yapanların varsayımıdır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Timurtaş hoca, Timurtaş uçar hoca efendi,laik dü,zen,kominist gençler,timur taş hoca mp3,timr taş hoca video izle,yeni sohbetler,deccal,şeytan ,cin,peri,hurafe,yecüc-mecüc,kimdir,yaratılış gayesi,insandaki deha