Popüler Yayınlar

Sayfalar

9 Temmuz 2009 Perşembe

AHLAKİ ÇÖKÜNTÜ NEREYE KADAR ?

Bekir Dogan
Kahramanmara? Gazetesi Yaz? ??leri Müdürü
AHLAKİ ÇÖKÜNTÜ NEREYE KADAR ?

Büyüklerimiz ne de güzel düşünmüşler eskiden ?ateşle pamuk bir arada durmaz? demiş kız ögrenciler için , Kahramanmaraş"ta Kız Lisesi vardı, Atatürk Kız Lisesi , Kız Meslek Lisesi, Kız Anadolu Lisesi gibi liselerimiz vardı..bugün karma oldu..

Tv dizileri ve ahlaksız yayınlar da ateşe körükle gidince ahlakı çöküntü hat safaya geldi.

Bunun sonucu olarak ya bugün karma egitim , sonunda ahlaki çöküntü..nere ye ?

Bir dershanenin önünde oturuyorum, ilkögretim çocukları dershaneden çıkıyor, belikli 6-7 ve 8 sınıf ögrencileri ..

Kızların içinde bayagı iri yapılı , vucut hatları ortaya çıkanlar var ki sesleri de artık kalınlaşmış , kız sesi gibi degil de kadın sesi gibi çıkmaya başlamış , yani o çocuk sesleri gitmiş kadın sesi çıkıyor.. halk tabiri ile oynak olanlar..

Sınavdan çıktılar,

Çalışkan olanlar, niye yanlış yaptım nerede hata yaptım, onun hesabı ile ugraşırken, gözünde ders diye bir derdi olmayanlar ise bu yaşta inanmayacaksınız belki :

Aşkım !.. kaç yanlışın var ?

Üzülme sevgilim önemli degil ?

Aşkım beni pastana ye götür ?..

Gibi ne sözler ne sözler, bir kadının kocasına bile söyleyemeyecegi sözler..

Bakıyorum daha çocuk yani yaşları 11 ile 14 arasını geçmez bu nasıl sözler anlamak mümkün degil..

Televizyonlarda Okul Aşkı dizileri, Okul sevgilisi dizileri, sözüm onlara ? Hoca camide olur , ben öretmenim ? diye dizi yapanlar gelip de aşk meyvelerini görmeleri gerekir.. çocuklara iyi aşk yapmayı ögretmişler.. öretmen oldukları belli..

Dershaneden çıkan çocuklara baktım, benim de çocuklarım var, yüzde 50 elden çıkmış böyle bir egitim sistemi olamaz bu resmen beyin ölümü demektir. ?Beyin ölümü çocukların bu yaşta dersle degil cinsellikle ugraşmasıdır,?

Türkiye de ilk okullar 5. sınıfa kadar karma olabilir ama bundan sonra Kız ve erkek olmak üzere okullar ayrılmalı, dershanelerimiz kız ve erkek şubesi olarak mutlaka ayrılmalıdır.

Bizim büronun altında apartmanların arasında küçük bir sevgililer parkı vardır , yaptıranlara aşıklar dua ediyorlar..

Önceki gün burada bir kız çocugu belikli ya 6. sınıf yada 7 sınıf ögrencisi 8 olamaz çok küçük babası yaşındaki biri ile flört ediyor.. oglana baktım nereden baksan 27/28 yaşında var kız ise küçük yarı yaşında bile yok.. okşuyor seviyor .. çıldırmamak elde degil.. her yerini kurcalıyor kimse de bir şey demiyor.. üstelik oraya 3 apartmanın arka pencereleri de bakıyor..

Çarşıda okuldan veya dershaneden kaçan burayı buluyor. Park degil fuhuş yuvası sanki her türden rezaleti göre bilirsiniz..

Sık sık sevgili hocam Abdulhakim Eren hocamın yanına varım onun penceresi de buraya bakıyor , bazen kızarım hocam bu bir şey degil daha neler var neler diyorlar.. ?Pislik içinde iken bundan iyidi, park yapıldı , fuhuş yuvası oldu?

Okul ve dershane kaçıkları , ev kaçıkları burada sevgilisi ile buluşur bunlar parasız kaçaklar, parası olan ise pastane, cafe , bilmem ne gibi yerlere gidiyorlar hem yediriyorlar hem de bir şeyler karıştırıyorlar, yiyen yiyene , az ye , az yedir cinsinden?

Buradan Anne ve Babalara sesleniyorum

Geçtigimiz hafta adliye önünde, 16 yaşında kızı kapı çama götürerek zorla tecavüz etmeye çalışan , sonra kızın her yerini karıştıran kişi suçüstü yakalandı, ilk mahkeme çıkışında yüregi yanan baba ,?sen nasıl arkadaşsın sen nasıl komşusun ,? diyerek adliye çıkışı kızının kız arkadaşını bıçakladı.

Bu da her anne ve babaya bir ders olmalı artık gözünüzü açın kızını veya oglunuz nereye gidiyor , kimle konuşuyor buna bakın Okula , Okuldan dershaneye mi yok sa fuhuş haneye mi buna dikkat ediniz..

Tv kanallarındaki kötü diziler kötü arkadaş oluyor, sonra suyu bozuk biri ile arkadaşlık yapanlar ise kötü yola düşmenin kenarına kadar geliveriyor..

Eskiden porno yayın yasakdı, şimdi bir uydu antenle 100"lerce uydudaki prono kanal karşına çıkıyor..bunu izleyen genç sonunda zivanadan çıkıyor.. işin özü burada herkes iyi düşünmeli ailemizi nasıl kurtarız diye , gençlik elden gidiyor.. aşk yaşı ilkögretime kadar düştü ise bu iş bitmiştir.

Gençlige sahip çıkmak gerek, bunun içinde tedbirler almak gerek, birincisi görülen kız ve erkek ögrencilerin ayrılması, ikincisi evde anne ve babalara düşen görev sonra devamında ise aile terbiyesi..

Cinsellik terbiye sınırı tanımaz bunu da herkesin iyi bilmesi gerek, Internetten prono yayınlar engellendi, uydudan nasıl engellenin bilemiyorum ama , en iyi engel anne ve baba gibi görülüyor.

Gençlik elden gidiyor benden söylemesi.. bu işin ayıp veya utanılacak bir yanı yok tedbir almak gerekir..

Okullarımızda ögretmen ve müdürlere, Dershanelerde ögretmen ve müdürlere görev düşüyor, evde ailelere görev düşüyor ahlaksız dizileri izletmemeleri gerekir..

Ne olacak dizi derseniz, kapı çamda film çevirmeye kalkarlar haberiniz olsun bizden söylemesi..

Hepimize görevi düşüyor ve el birligi ile çocuklarımızı korumalıyız diyerek saygılar sunuyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Timurtaş hoca, Timurtaş uçar hoca efendi,laik dü,zen,kominist gençler,timur taş hoca mp3,timr taş hoca video izle,yeni sohbetler,deccal,şeytan ,cin,peri,hurafe,yecüc-mecüc,kimdir,yaratılış gayesi,insandaki deha